DE KRACHT VAN ADEMEN

Ademhaling is letterlijk onze levensenergie. Zonder zuurstof is er geen leven. Dat is heel simpel en toch hebben maar weinig mensen echt aandacht voor de manier waarop ze ademen. Onze ademhaling is een puur automatisch en biologisch proces dat ook gewoon doorgaat als we ons daar niet bewust van zijn. Voor velen is er ook geen noodzaak om bewust te worden van de ademhaling, terwijl daar juist de meeste winst te halen is. Onze ademhaling schenkt ons meer energie dan de voeding die we tot ons nemen. Veel mensen eten juist heel bewust en hebben niet door dat de grootste bron van levenskracht in henzelf zit. Onze ademhaling krijgt geen of nauwelijks bewust aandacht.


Er bestaan meerdere ademhalingsmethodieken. Ademwerk is de meest omvattende vanwege de integratie van fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten die aan onze ademhaling zijn verbonden. Het opent ons totale ademhalingssysteem en corrigeert oude, ineffectieve manieren van ademen. Verder leidt het tot stressreductie, meer zelfbewustzijn, heling van emotionele trauma’s en meer spirituele verbondenheid. De basis van ademwerk ligt bij dr. Judith Kravits. Zij is dr. in de metafysica en heeft rebirthing, meditatietechnieken en oude Oosterse filosofieën (acupressuur) gecombineerd. De wetenschap heeft aangetoond wat oude Oosterse opvattingen allang wisten: alles (inclusief wijzelf) ontstaat uit dezelfde energiebron. In de moderne therapie krijgt ademwerk steeds meer erkenning voor zijn transformerende potentieel. Uit een studie gepubliceerd in The Lancet Psychiatry bleek zelfs dat ademwerk even effectief kan zijn als cognitieve gedragstherapie (CGT) bij de behandeling van angst en depressie.

Met de juiste ademhalingstechnieken kun je stagnerende energie loslaten, genezing bevorderen en ruimte creëren voor positieve energie in je leven. Ik leid je door een krachtige ademwerk sessie, waarbij ik je de technieken leer om toegang te krijgen tot je eigen aangeboren helende vermogens. Je ervaart uit eerste hand de diepgaande invloed van ademwerk op je fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Als je deze technieken eenmaal onder de knie hebt, kun je ademwerk gemakkelijk opnemen in je dagelijks leven en het gebruiken als een instrument voor persoonlijke groei en zelfontdekking.


Wist je dat 70% van de afvalstoffen in het lichaam verwijderd wordt door het proces van ademen? En niet alleen uit ons eten, maar ook uit de indrukken die we dagelijks opdoen? Nog een interessant feit is dat 90% van de mensen maar 30% van hun ademcapaciteit gebruiken. Je kunt je voorstellen dat het gebrek aan zuurstof en het niet volledig uitademen effect heeft op je lichaam en geest. Maar wat gebeurt er dan eigenlijk? Het veroorzaakt stress, hyperventilatie, hoofdpijn, migraine, spierpijn, slaap problemen, burn-out, angsten, lage energie, depressiviteit, concentratie problemen, maag en darm klachten en nog veel meer. Uiteraard zul je van één of meer van deze klachten hinder ondervinden in je leven. Hoe is je relatie? Hoe goed voel jij je op je werk? Ben je snel geïrriteerd? Dit zijn een paar voorbeelden van de vragen die jij jezelf kan stellen. En wees alsjeblieft eerlijk.

​Je kunt jezelf helen door te ademen, door los te laten wat je niet meer nodig hebt, door het vrij laten van onderdrukte emoties en contact te leggen met wie je echt bent. Het kan zijn dat je niet leuk vindt wat je aantreft. Toch is het er en het enige wat het wil is erkend worden. In jou zit een kant zonder oordeel, met liefde en vrede. Dat is waar je naar onderweg bent.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je dit zelf ervaren? Je bent meer dan welkom. Er is altijd plek voor een gesprek en/ of een ademsessie! Ik ben bereikbaar via telefoon of whatsapp op nummer 06-20601675 of via mail op kim@togetherness.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan neem ik vrijblijvend contact met je op.


HOE WERKT EEN ADEMSESSIE?

In een ademsessie zorg ik voor een veilige plek waar jij je comfortabel voelt. We beginnen met het bepalen van een intentie, daarna ga je ademen. Ik zal je hierbij begeleiden door stem en eventueel door triggerpoint massage. Het kan zijn dat je lichamelijke reacties krijgt in de vorm van duizeligheid of kramp. Ook kun je emoties ervaren zonder duidelijke aanleiding. Maar wees gerust, er is niets aan de hand. Dit is allemaal onderdeel van jouw helingsproces.

​Blokkades waar lichamelijke en emotionele pijn is opgeslagen hebben lage trillingen. De trilling van zuurstof is hoger. Deze twee ontmoeten elkaar, geblokkeerde energie komt los en gezonde energie kan weer gaan stromen in je lichaam. Je komt in contact met een diepere laag van jezelf, je ervaart innerlijke rust waardoor je ontspannen wordt en je zelfs in slaap kan vallen. Hier gebeurt de magie, je lichaam gaat zichzelf opruimen en helen. Na de sessie kun je je daarom moe voelen.


EEN AANTAL VOORDELEN DIE ADEMWERK JE KUNNEN OPLEVEREN:


·      Je krijgt meer energie en je versterkt het zelfhelende vermogen van je lichaam

·      Mentale en emotionele blokkades worden opgeruimd

·      Meer rust en ruimte, helderheid in het nu, loslaten van je verleden

·      Je komt in contact met je ware kern, wie je bent zonder alle patronen

·      Optimale zuurstofopname

·      Verbetering van stofwisseling

·      Toenemende vitaliteit

·      Bevrijding van fysieke spanning en stress

·      Herstel natuurlijke ademhaling

·      Verbetering van doorbloeding

·      Integratie van oude verdrongen emoties

·      Afname van angstgevoelens, spanning en stress

·      Meer vertrouwen in eigen capaciteit en meer zelfbewustzijn

·      Positievere levenshouding

·      Minder tobben en piekeren, minder mentale onrust

·      Meer contact met gevoelsleven

·      Beter stellen van eigen grenzen

·      Meer aanwezigheid in het hier en nu

·      Controle maakt plaats voor overgaveChat openen
1
Een vrijblijvend intakegesprek?
Hi, wat leuk dat je mijn website bezoekt. Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een vrijblijvend intakegesprek inplannen? Open de chat en stuur me een bericht. Ik neem dan binnen 48 uur contact met je op. Tot snel. Inspirerende groet, Kim.